Biscuiti cu scortisoara, ghimbir si ciocolata

de Sim0na in Prajituri, 7 Iun 2013 | 11142 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 g ciocolata amaruie
  • 300 g faina
  • 100 g unt
  • 150 g zahar
  • 1 ou
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 lingurita cacao
  • 1 lingurita ghimbir
  • 1 varf lingurita scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu scortisoara, ghimbir si ciocolata:

Am amestecat toate ingredientele solide: faina, praf de copt, scortisoara, ghimbir, cacao. Ciocolata am taiat-o cu un cutit in bucati micute.

Untul la temperatura camerei l-am frecat cu zaharul, apoi am adaugat oul, iar faina a pus-o in ploaie. La inceput m-am folosit de o lingura de lemn, apoi am framantat usor cu mana. La final am pus si ciocolata tocata, amestecand usor.

Aluatul l-am pus intr-o folie si l-am dat la frigider pentru cca 1 ora.

Dupa perioada de odihna, aluatul l-am scos din frigider, am rupt bucati din el si am format bilute cat o perisoara, pe care le-am aplatizat cu mana.

Le-am pus intr-o tava tapetata cu hartie de copt, neunsa, si le-am dat la cuptorul preincalzit la 170 grade, pentru cca 10 minute, sau pana biscuitii au prins o culoare aramie, fara a se arde.

Sa va mai spun ca o mare parte dintre ei a disparut imediat cum am scos tava din cuptor?!

Foarte buni au fost!!  Mie personal mi-au placut mai mult calzi... dar este doar o parare personala :) Va invit la biscuiti!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu scortisoara, ghimbir si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

iry-gabriela 1

08.06.2013, 17:46

diaconta 1

08.06.2013, 21:30

ce-mi place prezentarea asta-mi da impresia ca's niste jucarioare

Sim0na 1

08.06.2013, 22:10

Dia, niste jucarii delicioase!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri alb-negru